Vihkiminen osa I

11:09 Jere Satamo 4 Comments

Nyt on taas kahlattu arkistosta iso määrä kuvia ja niistä sitten valkattu osa tämänkin kirjoituksen yhteyteen. Hääpäivän valmistelujen jälkeen seuraavana on vuorossa siis vihkiminen hääkuvaajan silmin. Olen numeroinut tämänkin osion roomalaisittain numerolla yksi, sillä kuvia on niin järkyttävän paljon, että saman kierroksen voisin ja tulenkin varmaan tekemään useamman kerran.

Suurimmassa osassa hääkuvauksiani potrettikuvaus hoidetaan ennen kirkkoa, mutta siitä aiheesta sitten myöhemmin lisää.

Mikäli kuvaussetti sattuu alkamaan suoraan vihkimisestä, olen yleensä kirkolle/vihkimispaikalle saapunut vajaa puoli tuntia ennen toimituksen alkamista. Pidän itse tärkeinä hetkinä ikuistaa tilanteita kun häävieraat saapuvat kirkkoon ja heidän kasvoiltaan on havaittavissa pientä jännitystä. Varmaa on se, että enemmän jännitystä löytyy itse juhlaparin kasvoilta. Käyn mahdollisuuksien mukaan napsimassa muutamat kuvat morsiamesta ja sulhasesta juuri ennen vihkimistä, sillä hetket ovat todella ainutlaatuisia ja omastakin kokemuksesta voin kertoa, että silloin jännittää.

Vihkimisen aikana tarkoitus on saada mahdollisimman monipuolisia kuvia tilanteesta, vieraista ja itse tilasta. Selvää on myös se, että aina en välttämättä kerkeä siihen parhaalle paikalle kun pari suutelee, joskus jopa missannut kokonaan kun pari onkin päättänyt suudella eri kohdassa, missä oli sovittu. Olen saattanut olla kipuamassa parvelta portaita alas tai muuten vaan väärässä kulmassa. Toki pyrkimyksenä on aina olla 'paalupaikalla'. Ulosmarssin kuvissa hääparilla näkyy aivan uskomattoman säteileviä ilmeitä kasvoilla ja liiton solmittua, tilanne on todella vapautunut. Ehkä he tiedostavat itsekin että kohta pääsevät varsinaisesti juhlimaan :)

Ensimmäiset, portailla tapahtuvat onnittelut/saattaminen autolle voidaan hoitaa todella erilaisin puittein. On perinteiset riisit, saippuakuplat ja sitten välillä niitä erikoisempiakin heiteltäviä tai heiluteltavia. Hämärissä talvi- tai iltavihkimissä tähtisädetikut tai kynttilät toimii hyvin ja esimerkiksi juhannushäissä tuoreet heiteltävät koivunlehdet näyttävät kivalta. Kukin siis tyylillään.

Nauttikaa alla olevista kuvista, kysykää, kommentoikaa ja ehdottakaa jutun lopussa olevan kommentointikentän kautta. Seuraavan jutun aiheena sitten hääjuhlakuvat. Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

Mikaelin kirkko

Kuvaaja kuvaa kuvaajaa, aina fiksun näköistä :)

Häävieras saapumassa kirkolle

Ekumeenisesta taidekappelista sormusten vaihtoa

Todistajaa kirjoittaa nimen alle

Viimeisiä hetkiä ennen vihkimisen aloittamista

Häävieraat valmistelevat toisiaan seremoniaan

Muurlan kirkolla

Hääparin kaksostytöt kuiskailevat

Morsiuslapset Turun Tuomiokirkossa saattamassa

4 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus ja jättää mahdollisuuden palatakin aiheeseen :) Hyvin tiivistetty siis aihe, josta voisi sivutolkulla kirjoitella.

    Oli varsin vapautunut fiilis kävellä alttarilta pois, tiedostaen varsin hyvin, että nyt päästää juhlimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Petteri! Joo kyllä tuosta voisi kirjoittaa pitkän litanian aiheesta. Kyllä nuo alttariaskeleet aika hyvin on itselläkin muistissa vielä 1,5vuodenkin takaa ja jotenkin aika siistejä hetkiä ne kyllä oli :)

      Poista
  2. Kivaa matskua, kiitos kertomuksesta, innolla seuraan näitä sun juttujasi itse kun en uskalla vielä hääkuvausta kokeilla. Sopisin paremmin selllaiseen "behind the scenes" juttuun jossa seuraisin vaikka morsiamen valmisteluja ja kuvaisin fiilisdetskuja juhlista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tarkoitus on käydä koko hääpäivä läpi ja materiaalia riittäis todella moneen kierrokseen. Kyllä sun kannattaa vaan rohkeesti mennä kuvaamaan häät, mikäli niiden kuvaus vaan kiinnostaa. Ei se niin vakavaa ole ja uskon että varmasti onnistuisit paremmin kuin hyvin.

      Poista