Hääpotretit osa I

19:55 Jere Satamo 0 Comments

Dodii! Hääpäivän valmistelut, vihkiminen ja hääjuhla ovat paketissa ja tässä tulee ensimmäisen osion viimeinen kattaus. Nämä hääpäivän kuvaukseen liittyvät postaukset ovat nimetty nyt 'osa I' mukaan, sillä näihin riittää materiaalia useammaksikin kierrokseksi (mikäli lukijoilla vaan kiinnostusta riittää). Näitä on mukava kirjoittaa sekä kahlata kuvia läpi, kun huomaa miten kuvaus- ja käsittelytyyli ajan saatossa on hiukan muuttunut.

Ennen hääpäivää järjestettävässä tapaamisessa sovitaan hääparin kanssa, että miten potrettien kuvaaminen aiotaan hoitaa. Lähinnä mietinnässä on paikka, aika, mahdolliset hääparin omat toiveet ja näiden tuloksena sitten sovitaan tarkemmin yksityiskohdat. Yleensä potretit kuvataan ennen vihkimistä, sillä aikaa on silloin enemmän käytettävissä, eikä vieraiden tarvitse odotella hääpaikalla tai missään muuallakaan. Kun potretit kuvataan ennen vihkimistä, olisi tähän hyvä varata aikaa tunnista kahteen, riippuen tietty hiukan välimatkoista ja lokaatioiden määrästä. Joidenkin parien kanssa saatetaan kiertää pari kolmekin erilaista kuvauspaikkaa, jolloin matkoihin tuhraantuukin jo paljon aikaa. Mikäli potretit kuitenkin kuvataan vihkimisen ja hääjuhlan välissä, on alustava pohjatyö tehtävä entistä huolellisemmin, jotta aikataulu juhlien startin suhteen ei kärsi.

Itsellä on muodostunut jo kohtalaisen selkeä näkemys potrettien kuvauspaikoista (ainakin Turun alueella), mikäli hääpari antaa vaan jotain suuntaa millaista haluavat. Jotkut voivat haluta kuvat luonnon helmassa, toisen voivatkin haluta urbaanimman kaupunkimiljöön ja osa haluaa myös studiokuvia. Studio on kyllä oiva back up, mikäli sattuisi ihan kaatamalla tulemaan vettä. Normaali vesisade ei mitään haittaa ja mukanani kulkeekin yleensä muutama häähenkeen sopiva sateenvarjo hääparia varten. Sateella on mahdollista ottaa nimittäin erittäin tunnelmallisia hääkuvia.

Tässä vielä hääkuvaukseen liittyvä lainaus Eija Holbergin ja Sanni Horellin kirjasta 'Unohtumattomat häät', mitä hääparin on hyvä miettiä ennen kuvausta:

  • Kuvataanko ennen vai jälkeen vihkimisen. Jos jälkeen, miten asian saa hoidettua niin, ettei vieraille koidu haittaa turhasta odottelusta.
  • Halutaanko "virallinen" hääkuva studiossa vai esimerkiksi ulkona tietynlaisessa miljöössä.
  • Halutaanko kuvista värillisiä, mustavalkoisia, antiikkipatinoituja tai värisävytettyjä.
  • Kuvataanko "virallisen" kuvan liäksi myös vihkimisessä ja juhlapaikalla.
  • Muualla kuin studiossa tapahtuvasta kuvauksesta maksetaan kuvaajalle myös matkakulut.
Lopuksi vielä muutamat hääpotretit ja seassa löytyy ihan tuorekin kuva parin viikon takaa.











0 kommenttia: