Hyvien kuvien merkitys myynti-ilmoituksissa

23:35 Jere Satamo 0 Comments

Kaikkein klassisimmat virheet/vääristyneet mielikuvat/kommellukset nähdään asuntoilmoituksissa. On ihme miksi esim. kiinteistönvälitysfirmat eivät panosta asuntokuviin myynti-ilmoituksissa. Monesti saa nähdä kun asunnonvälittäjä itse peilautuu pokkarikameransa kanssa vessan peilistä. Joskus asunnon kuvauksessa on käytetty kyllä järjestelmäkameraa, mutta optiikkana on ollut kalansilmä, jolloin kuvaan muodostuu järkyttävät vääristymät ja todellisuus asunnon oikeasta koosta on kaukana. Itse käytän kuvatessa superlaajaa optiikkaa, mikä ei vääristä kuvia, mutta luo sopivan laajan kuvakulman. Niin se vaan on, että hyvät, realistiset kuvat edesauttavat asunnon myyntiä. Hyvänä esimerkkinä kaverin asunto, minkä pyyntihinta oli lähes puoli miljoonaa euroa, myytiin alle viikossa. Kaveri pyysi ottamaan kuvia asunnostaan ja oli ne toimitettuani, ollut erittäin tyytyväinen. Samaisesta talosta on ollut pari vastaavankokoista asuntoa myynnissä jo pidemmän aikaa, mutta kaverin kämppä liikahti alle viikossa! En tiedä oliko sitten kyse minun ottamista kuvista vai hienosta asunnosta ;)
Tuli mieleen myös vaimon veljen auton myynti. Kyseessä oli noin kymmenen vuotta vanha malli, Ford Focus ja kävimme auton omistajan kellaritiloissa räpsimässä kuvat kunnon kalustolla, niin jos en väärin muista, autolla oli uusi omistaja saman päivän aikana kun myynti-ilmoitus jätettiin nettiautoon.
Kehotan kyllä ihmisiä panostamaan kuviin, kun jotain ollaan myymässä. Itsekin paljon kameratavaraa myyneenä voin sanoa että hyvillä kuvilla se helpottaa myös ostajaa, jotta näkee mistä kauppatavaran kunnossa on kyse.
Alla muutama kuva siitä kaverin myydystä asunnosta sekä vaimon veljen kauppansa tehneestä autosta.












0 kommenttia: